0 Cordyceps AHB

Apa itu Cordyceps?

Cordyceps sinesis ialah sejenis fungus atau cendawan yang tumbuh subur di kawasan pergunungan yang mempunyai ketinggian melebihi 3500 meter dari paras laut. Ia banyak di perolehi di pergunungan China, Tibet, Nepal dan Himalaya.
Cordyceps sineses di kategorikan sebagai salah satu herba yang sangat bernilai tinggi dalam perubatan tradisional China dan sains perubatan moden.


Cacing@Ulat Musim Sejuk, Rumput Musim Panas

Cordyceps juga dikenali sebagai cendawan ulat bulu. Dalam masyarakat China, ia dipanggil DongChongXiaCao yang bermaksud 'Musim sejuk ulat, musim panas rumput'
Semasa musim sejuk, spora Cordyceps memasuki badan larva dan memperolehi makanan daripada badan larva itu sehingga larva akan mati.Semasa musim panas, cendawan akan tumbuh dari badan larva tersebut. Tinggi antara 3cm-10cm. Cendawan ini dinamakan Cordyceps.


Sejarah Cordyceps

Penggunaan Cordyceps dalam perubatan China mula direkodkan dalam "Ben-Cao-Cong-Xin" (New Compilation of Materia Medica) oleh Wu-Yiluo semasa Dinasti Qing.
Orang China menggunakan Cordyceps sejak 3000 tahun lalu untuk merawat masalah paru-paru, hati, jantung dan penyakit buah pinggang, merawat barah, melegakan sakit, dan meningkatkan kesihatan dan panjang usia.
Cordyceps dijadikan ramuan herba utama dalam sejarah Maharaja China untuk menguatkan badan, mati pucuk, kelesuan akibat penyakit dan sakit badan.

Fungsi Cordyceps Asia Herbal Biotech (AHB)

Penyelidikan peringkat antarabangsa yang telah dipatenkan oleh Yangtze Delta Region Institute of Tsinghua Unversity, China (No. Paten : WO2005/058022A1) Mengandungi Asid Amino, Vitamin serta kaya dengan polisakarida, asid-cordycepic (D-Mannitol), Adenosine dan Adenine. 100% bebas daripada pewarna tiruan, perasa, racun perosak dan ramuan tiruan. Penanaman bioteknologi terunggul dalam suasana terkawal dan nutrien organik yang unik dalam pembentukkan stroma. 30 kali ganda lebih nutrien berbanding Cordyseps liar mengikut gred kriteria perubatan.

Kandungan Nutrisi Cordyceps :-
1. Protiens, peptides, semua asid amino dan polyamines.
2. Saccharides
3. Sterois - ergosrerol, Delta-3 ergosterol, ergosterol peroxide, / 3-sotisrerol, daucosterol dan campasterol.
4. 11 kompaun nukleoside.
5. Asid lemak perlu dan asid organik.
6. Vitamin - vitamin Bi, B2, B12, E dan K.
7. Mineral - K, Na, Ca, Mg, Fe, Cu, Mn, Zn, Pi, Se, Al, Si, Ni, Sr, Ti, Cr, Ga.

Hubungi Kami

Powered byEMF Free Form Builder

Blogroll

PERHATIAN: Ini adalah laman web peribadi. Tiada kaitan dengan Syarikat MLM yang disertai. Tujuan laman web ini disediakan adalah bagi membantu ahli-ahli yang berdaftar di bawah Akademi Jutawan BiGroup untuk membuat promosi menaja ahli-ahli yang baru. Promosi boleh dilakukan secara online dan juga offline serta terpulang kepada kreativiti anda.Laman web rasmi syarikat adalah di http://www.ahb2u.com

 

Cordyceps4u Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates